Nábřežní
Anotace: Občas se tam zatoulám
V lunárním roce krysy
kdesi ve středu staré Evropy
je všechno jako kdysi
tak jako před rokem
tak jako před roky
Dvě rozmazané siluety
na pozadí nočního života
se míjejí u mostu na nábřeží
když jejich samota
se zas opíjí v baru
A veř mi, že jí to dnes sluší
když jí vlasy hladí vánek větráků
a její rty snad jenom s krví ladí
a oči s rejem červánků
zas tančí slunovratní
A starý námořník, sedící u baru
vypráví příběhy
o plavbách postaru.
O dlouhých výpravách, za svitem Polárky
bez map a kompasů
o plavbách do dálky
A v patře nahoře, rozum mizí zadními vrátky
když nudný vypravěč si strká hlavu do oprátky
a všechno je jako kdysi
tak jako před rokem
tak jako před roky
Přečteno 350x
Tipy 12
Poslední tipující: Anita Buchtová, Dota Slunská, Marupiara, shakespeares, Jiparo, Jin, labuť, páááááááá
Komentáře (5)
Komentujících (5)