V barvách erbovních
Anotace: Pocta mužům na létajících strojích (1914-1918)
Do boje hned se zvou,
jestřábů strmý let
Křídla jsou čabrakou
a mečem kulomet
Nevzlétnout, byl by hřích
Na nebi-blízko ráji
V barvách erbovních,
bez zbroje na turnaji
Tam, věrni tradicím
V sedlech s benzínem
a "plátěných krabicích"
Žili jsme, zahynem!...
Pro vlast a svoji čest
opouští znovu zem
Knipl už svírá pěst
a šátek "té z kaváren"
Elita druhů zřídla,
už nikdy je nespatří
Přesto dál chce mít křídla
a nejlépe hned tři!...
Přečteno 318x
Tipy 27
Poslední tipující: Lea Aura, drsnosrstej kokršpaněl, boštek, Triffid Kolbe, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, enigman, Dota Slunská, poustevník Jirka, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)