vězeň číslo 366...
v podzemních hlubinách
ve spleti tajných chodeb
ponuré sklepení...
místnost
tři krát tři metry
výhled z okna přes mřížoví
jen do dalších zdí..
v přítmí
na podlaze sedí
muž který prohrál
za víčky žhnoucí uhlíky
v napjatém očekávání...
kroky...
do šedivé oceli
dveří cely
se zařízl zvuk
klíče v zámku
jako hřebíku
přejíždějícího po skle
a mechanismus západky
sklapl jak čelisti
hladových vlků
z dávnověků...
panty zaskřípaly
krysy se neochotně přemístily
do temnějších koutů
a dovnitř pronikla
světlejší tma z chodby...
čas na vycházku...
prošel labyrintem a
vystoupal po shodech
sešlapaných jako podrážky
stoletých bot
do jiné místnosti
tři krát tři metry
tentokrát beze stropu...
přemýšlel jestli tam bude...
celý ten rok se těšil
a přežíval
pro tenhle okamžik...
Byla tam...Květina...
spokojeně
ulehnul vedle ní
usmívá se
a na jejich těla
z černého nekonečna
se tiše spouští
provazce deště...
Přečteno 305x
Tipy 30
Poslední tipující: Holis, spare, hanele m., Mbonita, Bíša, Květka Š., střelkyně1, páááááááá, labuť, 6thSun, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)