Noc
Noc je diamantový koráb s měsíčním kormidlem,
zavěšený přívěsek na modré klíčence tichého moře,
tichého a nemluvného...
A tak jako šperkovnice posetá karmíny,
proplouvá plavidlo temnou mlhou nočního indiga,
aby zazářilo v hlubokém moři plném nezkrotných vln,
moři ukrývajícím utopená tajemství...
moři obmývající břehy lidského hledání...
moři stokrát ústícím do běloby našeho příštího shledání...
Komentáře (0)