Historie
Anotace: Až v ohni shoří...
Až v ohni shoří i poslední Giordano Bruno,
až zmizí hvězdy z kosmických sfér,
až budeš vědět, že svět je bílé víno,
a nic v tom světě nemůže být fér.
Až v ohni shoří i ten poslední Escorial,
až zmizí klid z nitra našich planet,
až zapomeneš, kdo se za to rval,
aby ses nemusel svým vlastním stínům klanět.
Až v ohni shoří i poslední z mých vlastních řádek,
či blázni smažou Boha z pergamenu,
až zavládne skutečný pořádek,
pak možná - zapomenu.
Přečteno 274x
Tipy 4
Poslední tipující: kouzelníček, Martin Němeček, Kristine Clary-Aldringen
Komentáře (2)
Komentujících (2)