Tajemství
http://liter.cz/Basne/202638-view.aspx
.
Procitla pár chvil před půlnocí.
Poslouchala zvuky, napjatá,
a věděla, že přijde
jako každý úplněk....
Teď!....
Uslyšela táhlé vytí
z kopců nad samotami.
Vstala, přistoupila k oknu
a nadechla se zhluboka tajemství.
Už, už chtěla roztáhnout ruce a letět za ním
Ale ví, že nemůže. Tam někde čeká lovec.
Zbraň, v ní kulka litá ze stříbra,
koupaná ve svěcené vodě.
A je na lovu. Trpělivý.
Nechá Ho odběhnout
pryč, do bezpečí dálek.
Potichu složila ruce zpět do klína,
vrátila se do měkké náruče teplé postele
a rozhodla se čekat dalších dvacet osm dní....
.
Přečteno 436x
Tipy 49
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, IvoMaria, snupicek, BARBYE, Squat_the_world, Holis, Faileen, jedam, Lota, Tygropes, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)