Zbytečné verše
Anotace: Takhle dopadá většina toho, co napíšu...
Vláčet se v papučích,
ranní opar parazitem autoskel,
na semaforu otazník.
?
Postávám,
na uhlopříčkách náměstí
a
v kapse pár veršů,
co vyhodím do koše,
na šlupku od banánu
a konzervu fazolí.
Bojí se,
tak rády by vzlétly, však
Stydí se,
malinou na jahodníku a
Kvílí,
nechtějí obalenost plísní,
co do léku daleko.
Pokládám víko,
.............chcípnou na vyčerpání.
Odcházet v županu,
přesycenost dýchacích plynů
u parapetů oken.
Ospalé město sní
a verše bojují
v plastovém boxu.
Uléhat do peřin,
pocity básníka
na válečném poli
a synapsí přikládat peřinu
k vychladlému tělu.
Usínat
-na náměstí ticho-
jarní deštík miluje se s chodníky.
Vítr čechrá účesy stromů
a přijíždí popelářský vůz.
*Ranní opar parazitem autoskel,
na semaforu zelená.
Přečteno 274x
Tipy 10
Poslední tipující: Koskenkorva, ziriant, RustyHalloes, petříček, Nút, Churry, Helena Sládková
Komentáře (2)
Komentujících (2)