Když kmotři odcházejí
Anotace: O dusnu hmatatelném
Koberce tmavých rulíků
se v loukách prostírají
v podobě plédů vdov
co utišují oči zastřené
slzou křišťálovou
nad kříži
zarostlými tisy
pod nimiž stříbrní střevlíci
tančí rockenroll
v potlesku křídel lišajů.
Tak ulehli kmotři
s dechem zatajeným,
když jméno svoje předali
kmotřenkám a kmotřencům
za nářku varhan rozladěných
vlhkem vody křtitelnic,
v touze
po zlaté záři měsíce
který svým světlem
duši ochladí
Komentáře (8)
Komentujících (7)