Z deníku slepého krále
Přikráčel na zádech
ještěrek
zelených jak sníh
a modrých
a černošedých
v doprovdu
trubek
jako bůh
Všichni kolem v bělostných
šatech
s úsměvy dědiců adptovaných
trůnů
s rozepnutými rukávy
třásli si rukama
a na hodinách všech věží
na všech světových stranách
byl shodný čas
A
popsat tu chvíli
kdy závoj prachu vyretušuje
vše znesvářené
kdy z hnízda trouchnivosti
vyšlehne plamen
a slepý král
prohlédne...
...popsat tu chvíli
bylo pouhým pokušením
nikoli
příkazem...
***
Přečteno 324x
Tipy 23
Poslední tipující: STIMPRE, recht, Myrja, Holis, Triffid Kolbe, Lota, Romana Šamanka Ladyloba, JardaCH, Psavec, jusTMee, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)