Stín
Jsem pouhým stínem bez tváře
v hořkost mých úst se ticho vrývá,
jen pouhá maska pro lháře,
jenž v hloubi tmy se světlu skrývá.
Jsem poutník, který od věků
jde v patách nejen člověku,
mé objetí skýtá strach i spásu,
neplatí pro mě řeka stáří, most času.
Jsem pouhým stínem beze jména
jsem pouhý odraz skutečnosti,
znám slova drsná, slova jemná,
a srdce s láskou, bez lítosti...
Přečteno 428x
Tipy 21
Poslední tipující: tooc, Myrja, Lenie, maranika, sýc, Mbonita, Jin, danav, jedam, Psavec, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)