Nepoznanost
Anotace: svět je pestrý a život lidský krátký....
Sbírka metafor životem mne provází
Trpkou života chuť solí mi osladí
Vzdor stal se nudnou parafrází
Šťastné neštěstí nesčetněkrát pohladí
Vypínač, jenž rozlišuje den a noc
Pestrá lidská černobílost
Marně nevolám o pomoc...
Nikdy nedochází mi ta nesrovnalost
Vzdálená může být i nejmilovanější vlast
Zakázané ty nikdy nenapsané řádky
Jizva po biči nepřináší slast
Nudný svět, když netvoří ho hádky
Harmonie, co tkví v rozličnosti
Kdy opakovaný opak opakuje se opačně
Neprobádaný svět až do morku kosti
Smrt již utáhla smyčku...tak netečně
Komentáře (0)