báseň v komentu pode mnou vytváří úžasný dialog...ach, Vy dva...jste slícovaný monolit...nemožné vecpat můj ubohý šplecht :-)
21.11.2008 12:52:00 | Lota
Stařena
Malíř Pigment měl vždy talent
jeho obraz na rukou
stařenky z Unavené ulice
však nepatřil zrovna
k vrcholným okamžikům
jeho tvorby
nikomu nic nevyčítala
Měla stálý příjem
malých i velkých problémů
poctivě odváděla daň
(Jak se ti z ní žije
Bože?)
Spadané listí
se uctivě rozestoupilo
před jejími krůčky
když šla
jako každý den
sednou si na lavičku
do oblíbeného parku
kde se tak ráda dívala
na změny barev
Jak dlouho ještě?
Černobíle se usmála
21.11.2008 09:38:00 | smudlinek