Zimní vzpomínka
Anotace: Věnováno osobám, které mě před třemi lety dovedly k sobě samotné.
Pouto dvou kruhů, stokrát propletených, otevře se znovu,
na stokrát stržený citát dvou sluhů, vystoupí na oblohu.
Podruhé, potřetí objevený byl ten muž sám,
pokaždé zapomenut a naprosto poddaný tmám,
jenž z hloubi duše vyzníval tóny strachu a bolesti.
Kdo znění hlasu jeho slyšel a svíral jej do kleští
kdo měl cit pro záchranu, však mučeným smál se
Kradmo teď pln bázně mizí v nedohledné dálce...
V tom brzkém čase zimním, kdy trojmo nabylo síly,
proměna dvojího s trojím dalo na stranu dva díly
Stromy se budou klanět a větve podávat ruce své
Potoky vzejdou výše s hladinou jak moře stoleté
Mícení světel konce se dočká
Když upadne k zemi ta první sněhová vločka
kruhy se obnoví a síla znovu vytryskne
dvě a jedna k druhé se přitiskne
Až zazní... její hlas...
Přečteno 304x
Tipy 14
Poslední tipující: Vlk v rouše, Monte Carlo, Hesiona-Essylt, lavec, jedam, Elwig, BARBYE, Simísek
Komentáře (2)
Komentujících (2)