RATOLEST
*
Mladistvý duch
Ve starém těle
Na bedrech kládu
Pečlivě vyvažuje
Na každém konci
Výhonek visí
Rozvážným krokem
Pomalu stoupá výš
Dbá rovnováhy
Na obou koncích
S výhonků
Pupeny raší
Čím dál tím těžší
Zdají se konce
Musí být stále výš
Výhonky rozkvetlé
Jsou zemi blíž
Dotýkají
Dál už je neunese
Odkvetlá ratolest
Potom se pustí
Volnost ji náleží
S nohama nad zemí
Jen chvíli letí
Zblázněni
Učí se létat
Však chvíli jen
Umí v tom plácat
Pak dopadnou
Na pevnou zem
Život jim začíná
Jednou se ohlédnou
Kde je ten kmet
Co dávno před léty
Tu kládu nes´
S rukama spjatýma
Pohledí do kopce
*
Přečteno 334x
Tipy 34
Poslední tipující: PIPSQUEAK, lavec, snupicek, Inge, Manon.H, F50.8, Holis, Oťas, Triffid Kolbe, Myrja, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)