Marný boj
*
Marný boj svádí
se svými činy
i s léty,
odtančilo mu mládí,
na hroby nosí květy
všem láskám,
co jich posbíral.
Pod pantoflem král,
leč smělý pěšák v poli,
co nikdy víc si nedovolí
rozetnout srdce na kusy;
rozdávat lásku nemusí,
umí ji brát,
kde vybojovat,
kde posbírat,
to stárnoucí už
hoch ví,
když opatrně vytahuje
svůj rezavý meč
z pochvy.
*
*
Přečteno 341x
Tipy 26
Poslední tipující: Špáďa, jita.1965, jedam, Myrja, Bíša, labuť, NikitaNikaT., Psavec, Jin, 6thSun, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)