Archivvní...
ve skladišti
písemností
rozmanitých původů
nahlíží
do skříní
starých pergamenů
obestřených
romantickým kouzlem
dávnověků....
chvíli poté
usazen v houpacím křesle
nahmátl své
oblíbené album
a
prohlíží si
nahodile
až
mu na rukou
jako v takovou chvíli
pokaždé
ulpěla jedna fotografie...
dívka s pohledem
modrých sluncí....
usmál se...
někdy není až tak smutné
že se něco nestalo
ale
co je na tom krásné
že se to mohlo stát....
vstal
otevřel okenní snář
a šel spát...
strážce pohybů zemských desek
a vesmírných přesmyček času
Archivář...
Přečteno 337x
Tipy 45
Poslední tipující: jita.1965, Holis, Nút, střelkyně1, Veselý Drak, NikitaNikaT., Iva Borecká, pejrak, spare, Myrja, ...
Komentáře (15)
Komentujících (15)