Lísteček
Anotace: Celkem často se stává, že člověk si na světě všímá jenom toho špatnýho, zlýho, ale třeba i jenom toho, co se mu nelíbí.
Lísteček ze stromu spadl a létá,
chce poznat krásu lidského světa.
Už první pohled však zklame ho hned,
najednou smutným stal se jeho let.
Uviděl nenávist, zlobu a vztek
tohoto neštěstí lístek se lek.
Uviděl krutost, chudobu, nemoci,
lapil ho pocit obrovské bezmoci.
Uviděl lež, nevěru, podvody,
uviděl lítost, smutek a neshody.
Najednou přál si být zas se svým stromem,
aby byl pocitu bezmoci zbaven.
Lísteček nešťastně letí si krajinou,
navěky doufá, že neštěstí pominou.
Přečteno 320x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, CorrimsonTom
Komentáře (2)
Komentujících (2)