Už nikdy nebudem zázračný děti
Už nikdy nebudem
zázračný děti,
byť máme za lubem
přežít i třetí
světový vraždění.
Lidi jsou šílení,
všichni jsme šílení.
A idiot je jenom kníže Myškin.
Mozart už v deseti
pro krásu skládá,
má múzu pro děti,
taky je mladá,
často spí v obětí.
O tom my - oběti
nemáme ponětí.
A Prométhea zase bolí játra.
Picasso ze všech stran
na jedno plátno
maluje sedmihran,
prd je to platno:
zas musí do hajan.
My máme stovky ran,
krev stříká do všech stran.
A stigmata jsou přece dobrá zpráva.
Rimbaudův opilý
koráb se zmítá
ve světě dospělých
Verlaine ho vítá,
spí spolu v posteli.
Potom ho postřelí,
to je svět dospělých.
A Kulínský to s dětma myslí dobře.
Už nikdy nebudem
zázračný děti,
byť máme za lubem
přežít i třetí
světový vraždění.
Přečteno 332x
Tipy 22
Poslední tipující: Fiši, nývlt, Mademoiselle Drea, Lucije, Lioness, Romana Šamanka Ladyloba, mjh, Blázen? =), Ještě dítě, Nút, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)