Hvězdo má
*
Netušíš
plamínku třpytivý,
na tmavomodrém ubrusu
rozprostřený,
že svítíš mi
na cestu
a záříš jak
oči ženy,
když se strojí
v nevěstu.
Severko má němá,
nikdo tě prý nemá,
když jsem v Čechách,
hoříš právě
nejspíš někde
na Moravě...
jako ve snu
zdáš se mi,
já tě dneska
marně hledám
mezi hvězdami.
*
*
Přečteno 363x
Tipy 17
Poslední tipující: NikitaNikaT., Holis, jedam, jita.1965, enigman, Psavec, WAYWARD, labuť, Myrja, zzlatý, ...
Komentáře (6)
Komentujících (5)