Bože, dej!
*
Bože, dej, ať jako loni
purpura a stromky voní,
prskavky a svíce hoří,
jako zlaté hvězdy v moři,
ať se lesknou lidem oči,
svět ať se jen v tanci točí,
s radostí a růží v tváři
dětské oči štěstím září,
celý rok, jenž nemá stání,
ať vládne svým pousmáním,
dvanáctkrát ať jako loni
otočí se zvířetník,
Vánoce ať láskou voní
a v srdcích zní vřelý dík.
Bože, dej, ať vždycky k mání
zdraví s vírou stále je,
ať se splní krásná přání
a neumře naděje!
*
*
Přečteno 507x
Tipy 14
Poslední tipující: NikitaNikaT., a_tao, Myrja, Bíša, ona, Zasr. romantik, Mbonita, Jin, Tacca, enigman, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)