Neadventní
.
Raději mrtvému
kytici přinesu,
neboť mrtví
jsou jako námořník
přibitý osudem
na hořký kříž útesu:
vděční za dar,
vděční i beze slov,
vděční za slunce,
jež hladí jim rov,
tiše naslouchající
kvílení živých,
milující svit zraků
nevášnivých,
ponoření do hlubin
minulosti,
hostitelé
a zároveň hosti.
Raději mrtvému
svou lásku navrátím
a půjdu dále
trnitým úpatím.
.
Přečteno 326x
Tipy 61
Poslední tipující: Squat_the_world, AlenaMarieK, Mallerick, Iva Borecká, WhiteSkull, snupicek, a_tao, Myrja, Tygropes, JR, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)