Chtěl jsem napsat báseň
Chtěl jsem napsat báseň,
avšak slova něhy,
odlétla mi časem
na daleké břehy.
Kreslím je na papír,
leží za obzorem.
Černobílý Shakespeare
stal se i mým vzorem.
Jsou pohádkou květů
pouště mého mládí,
jsou odrazem světů,
kde býváme rádi.
Plamenem mě hasí
v agonii snění,
růžovou modř tasí
v novém kuropění.
Inkoustová kůže
přijímá nové hosty.
Jemný dotek nůžek
kouzlí obraz prostý.
Tmavé vločky deště
obejmout tě chtějí
v rudé, silní kleště,
v instantní naději.
Šeptám výkřik otce
dne, jenž včera začíná,
že básně jsou jen bodce
na sklenici vína.
Přečteno 354x
Tipy 10
Poslední tipující: Zuzik1991, jedam, labuť, Psavec, Paulín, Kristine Clary-Aldringen, WAYWARD, sondulacek
Komentáře (2)
Komentujících (2)