Umřel rok

Umřel rok

Anotace: ***

*

Zimo bílá a mrazivá, kdeže jsi, kdes?
Rok stářím uvadá, nepadá dnes
ornament bělostný z nebeské říše,
za pár chvil pozvednem voňavé číše
plné tázavých jiskřivých pohledů;

Nový rok za dveřmi, Králové v dohledu,
skleničky o sebe lehounce cinknou,
umřel rok, vrátí se se vzpomínkou?

Tolik je na světě toulavých přání,
co nelze hlasitě vyslovit ani,
jen zvlhlé rty tiše si šeptají,
aby ten nový byl o trochu lepší,
pokorné duše modlí se potají.

Bude či nebude? Kdo ví!
Nechejme osudu to naše snění,
držme mu palce a věřme,
že všechno se k dobrému změní.

*

*
Autor Jaromila, 12.12.2008
Přečteno 551x
Tipy 16
Poslední tipující: NikitaNikaT., Veselý Drak, Myrja, Holis, Jin, Bíša, Taog, Flamy, enigman, jedam, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
líbí

Jj, Vánoce za dveřmi a za ním, nedaleko, aj Nový rok... co starý vystřídá... copak nám asik přinese?

22.12.2008 21:58:00 | NikitaNikaT.

líbí

Kdebys byla? S přáteli, nebo přijede dcera a spol.../***

13.12.2008 00:13:00 | rybí prdy

líbí

Kdoví, kde na Silvestra budu...

12.12.2008 23:06:00 | Jaromila

líbí

šmkote tady je již silvestr... tož na zdraví... :o)

12.12.2008 23:00:00 | jedam

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel