Sucho
Anotace: aneb co může nastat..ve Walesu určitě ne tak brzy.
Řídnou slova na rtech prachu,
usadil se hvězdný kal.
Z nebes ostrý příval hrachu
rozmetává,co dřív dal.
Sucho v ústech lepí slinu,
žízni hyne pramen hlas.
Desítky mil žádných stínů,
nevíme,co čeká nás.
Klapot mlýnů slovy zvou tě,
z lopat kusy hadru ční.
Z opuštěné panny v koutě,
co děti si hrály s ní.
Živé ticho slyšet kolem,
mění hudbu v říční kvas.
Dávno pecen voněl polem,
louky v stříbro mění vlas.
Stéká nebe zrny písku
do pavoučích sítě pout.
Vstřícné peklo chtivé zisku
káže lidu boty zout.
Přečteno 307x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Psavec, Kristine Clary-Aldringen, Květka Š., Bíša, Quigleika, Mbonita
Komentáře (2)
Komentujících (2)