Poutníci
*
Dříve, než nás osud skolí,
řekni mi, kam spěcháš, kam?
Přestože nás srdce bolí,
opačně jdem každý sám.
Ty severní a já jižní
vybrali jsme dál svůj směr,
opouštíme svoje bližní,
chladno, čím víc na sever.
Jako zvadlé listí stromů
poletujem v povětří,
nenajdem už cestu domů,
teplo krbu v závětří
– dva rozdílné póly v Zemi
nedostupné směry všemi,
přes hory a přes moře
daleko je k pokoře
– hrdost lví a prudkost štíří,
dva poutníci na Sibiři,
dvě ospalé oči k ránu,
dva ostrovy v oceánu.
*
*
Přečteno 328x
Tipy 27
Poslední tipující: Kapka, Já Esther Ruth, bez nápadu na přezdívku..., NikitaNikaT., Myrja, jedam, Bíša, enigman, Petbab, 6thSun, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)