Lence II
Anotace: Slohové cvičení na téma: Vztahy mezi mužem a ženou. a) Úvod b) Stať c) Závěr Je to dlouhé, promiňte a vydržte.
1/ Úvod:
Lence
Nerada, jak často tvrdíš,
nerada si hraješ s ohněm,
však oheň u mne nehrozí,
tam nedostaneš mě ni koněm,
a tak vzpomeň na mou ženu,
co z dálky vždy zahrozí.
Zahrozí a zaburácí:
"V mojich vodách nelovit!
Ač šedivý tak můj je hřebec,
zkus si jinde políčit!"
2/ Stať
Konečně Lence
Vyhaslá sopka,
jsem celý já,
ta ohně nemá,
jen ve snech mých plá.
Sny žhavé jsou,
moje je slast,
vše jde stranou,
tvoje i má vlast.
Tvoje je má vlast,
ni ková ji v ohni,
drž, dokud plá,
přes cos ji ohni.
Nehrá si s ohněm,
však ráda hraje si,
vím, že jsem naivní,
zvlášť na i v ní.
V ohni pár polen,
každé hoří zvlášť,
teplo je kolem,
že nemusíš mít plášť.
Bez pláště a nazí,
vyrábíme teplo,
to mnohé jistě mrzí,
když zažíváme krásno.
3/ Závěr
Zase Lence
Láska je kolem nás.
Ale:
Blbost je všude doma.
Tož vítej a pojď dál.
PS:
Teď všem
a) Leží-li ti něco na mozku, udělej si z toho srandu.
moc to nepomůže, ale trochu se ti uleví.
b) Postupem času zjistíš, že i částečná úleva ti
udělá dobře.
c) Nakonec budeš vděčný, jen když si budeš moci
ulevit a nečekat, až ti to někdo povolí.
Poznámka pro znalce:
I vyhaslá sopka může vybuchnout, a pak je to fofr ...
Přečteno 362x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Květka Š., Bíša, Mario de Janiero, Mbonita, Tacca, WAYWARD
Komentáře (4)
Komentujících (4)