Modrá

Modrá

Anotace: dívce, která si získala mé hluboké pochopení

měla velké černé oči
a stíny parapetu vnášely jí modro do tváře
sliny kalamáře snášely se tichou stránkou
jako nožičky deště
jako rohy zdí pokoje
které všechny upíraly k ní něžné otvory zorniček

měla měkké bílé ruce
nehty bubnovala o kapky deště
a bříšky roztírala je po žíznivých tvářích stolu
svrhlý kalamář barvil mokravě zasněnou pleť
modravé ráno prodíralo se hlubokou nocí jejích vlasů

tep motýlých křídel
rozechvíval mihotavě její dech
mlha jako mžení na hrubých chodidlech kamenů
usedala s melancholií havraního peří na její modravé rty
dech měla těžký jako vlaštovka spící ve šmouhách deště
mezi nožičkami vyhořelých zápalek
na skle arkýře sněním rozedraného srdce

ten den se mezi slzami a inkoustem zrodilo pochopení
Autor Lisa.Ginmi, 16.12.2008
Přečteno 422x
Tipy 15
Poslední tipující: malá čarodejnice wiggová netopýrková, Muriel, Alea - kometa kdovíco přinese, Bíša, Holis, labuť, rry-cussete, hanele m., klara07
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Něco má v sobě, co mě zaujalo a cosi uvnitř mne šeptá...dej ST!... a tak ho máš :o)

16.12.2008 22:33:00 | labuť

líbí

je krásná:)

16.12.2008 20:49:00 | rry-cussete

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí