vánoční koncert...
Anotace: v kulturním domě...
v poslední řadě
seděl za sloupem....
díval se na malé zpěváčky
posluchal písničky
o létu
o zimě
o broucích
na polích v jetelíčku
o vrabcích
co hopsají při mrazíčku...
díval se na rejdění
sněhuláků v buřinkách
skřítků i trpaslíků
oživlých smrčků a jedlí...
kousek vedle seděl capart
na babiččině klíně
a s vykulenýma očima
konstatoval
Babí ten pán je čert
ale usmívá se...
kolem se vznášela
sváteční nálada
vášnivé zaujetí
a dětské štěbetání....
domů jsem se vracel zadem
se svým tichem...
seděla ve středu
oblouku mostu
nad řekou
v bílých šatech
s drobnými modrými kvítky...
vyšlphal jsem k Ní
vzal ji za ruku
mlčeli jsme jen tak
pohupovali nohama
a na tváře
kreslila obrázky
polární záře...
tančící voda šeptem
o cestách špouchala
a v mlžném oparu
splývali v objetí
čert s andělem...
Přečteno 445x
Tipy 37
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Aisa, Myrja, Veselý Drak, Jaromila, Květka Š., nrocinu Jednorožec, střelkyně1, Lota, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)