Seifertovské variace
Anotace: motivováno názvy sbírek Jaroslava Seiferta
Světlem oděná
zhasla světla
a přešla přes kamenný most
z města stvořená
samou láskou vzkvetla
a do domu přišel host
vějíř Boženy Němcové rozvila
Viktorčiny árie pěla
a chlapec hvězdy počítal
o Halleyově kometě básnila
všecky krásy světa měla
a chlapec slzy proklínal
schovaný za maminčinu sukni
chtěl básníkem býti
s přilbou hlíny usni
ještě tak jedno jaro žíti…
Přečteno 280x
Tipy 24
Poslední tipující: Princezna.Smutněnka, Kapka, jita.1965, Mademoiselle Drea, bejbyyyy, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Nimo, Iva Borecká, střelkyně1, carodejka, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)