Anotace: ... jedna báseň - proto ta kategorie :o) pokud někdo předvánočně vyšilujete, zastavte se na přečtení - recept je pravý, ale překlad je "nelidský", překladačový :o) a NETIPUJTE!!! jen jsem to skopírovala
.
.
Tradiční vánoční pudink - recept náklady L 4,44 (44-55p každého)
- Delia je prostý Vánoce!
Tento recept je jeden velký pudink ve 2 pintu (1,2 litru) povodí. Pokud máte nějaké zbyly bude znovu-krásně teplo, zabalené ve fólii, v troubě na další den. Pokud chcete, aby dva menší pudinky, použijte dva 1 pinta (570 ml) povodí, ale dát jim stejnou plynoucí čas. Pokud se nemůžete dostat ječmen vína (hospody mají obvykle je), použijte místo navíc smělá. Nejlepší způsob, jak využít to, co zbývá více, pokud nechcete, aby se k pití, je ho přidat do mého Hovězí v Designer Beer recept na to krásné bohaté omáčkou.
Slouží 8-10
Ingredience
4 oz (110 g) nakrájený lůj
2 oz (50 g) Bez-zvyšování mouky, sifted
4 oz (110 g) bílá strouhanka
1 čajová lžička na úrovni terénu smíšené koření
1 úrovni kávová lžička čerstvě strouhaný muškátový oříšek
dobré špetku skořice, pozemní
8 oz (225 g) měkkého tmavě hnědého cukru
4 oz (110 g) rozinkami
4 oz (110 g) rozinky
10 oz (275 g) rozinky
1 oz (25 g), smíšené kandovaného slupkou, jemně nasekané (koupit celé slupkou, pokud je to možné, pak rozsekat to sám)
1 oz (25 g) mandle, kůže a nasekané
1 malé vaření jablko, oloupané, jádrový a jemně nasekané
strouhaný říz 1 velké oranžové
strouhaný velké nadšení 1 citrónu
2 polévkové lžíce rumu
2 1 fl oz (75 ml) ječmen vína
2 1 fl oz (75 ml) smělá
2 velká vejce
Budete také potřebovat 2 pintu (1,2 litru) pudink pánve, lehce promazal.
Začněte den před chcete páry na puding. Vezměte si své největší roomiest míchání mísa a začít tím, že v lůj, sifted mouka a strouhanka, koření a cukru. Mix těchto složek velmi důkladně dohromady, pak postupně v smíchejte všechny sušené ovoce, ořechy a smíšené slupkou po níž následuje jablečných a strouhané pomerančové a citrónové zests. Nezapomeňte si zaškrtnout vše vypnout, aby nedošlo k dovolené něco. Nyní, v menší povodí opatření z rumu, ječmene, vína a silný, pak přidejte vejce a porazit tyto důkladně dohromady. Další lít tato více než všechny ostatní složky, a začít se velmi důkladně promíchejte. Nyní je tradiční, aby shromáždila celá rodina kola, a to zejména dětí, a vyzvat všechny, aby bylo opravdu dobré zamíchat a přání! Tato směs by měla mít dosti vágní soudržnost - to znamená, že by měly spadat okamžitě z lžičkou, když to je využit na straně mísy. Pokud si myslíte, že je potřeba trochu více likvidní přidat místě více smělá. Obal mísy a nechejte přes noc.
Další den balení směsi do lehce promazal povodí, zasype ji s manželskou silikon listu papíru (pečení pergamen) a jeden list fólie a kravatu s ní bezpečně string (opravdu potřebujete půjčit si na někoho prstem na to!). Je to také dobrý nápad uvázat jeden špagát přes vrchol, aby se rukojeť. Umístěte moučník na parník nastavit přes pánev z Simmering vody a páry na puding po dobu 8 hodin. Do dbejte pravidelné oka na horní a spodní voda je až s vařící vodou z konvice čas od času. Když pudink je rozčilený, že ať si docela zima, pak odstranit parní papíry a fólie a nahradit je s některými nové, opět vytvořit řetězec, rukojeť pro snadnější manévrování. Nyní vaši vánoční pudink je vše připraveno pro svátek vánoční. Udržujte jej v chladném místě, daleko od světla. Pod postel v ložnici nevyhřívané je ideálním místem.
Chcete-li vařit, zaplní docela plný kastrol s vařící vodou, dal jej na teplo, a když se vrátí do varu, umístit parník na vrcholu pánve a zase ji na jemném vřít. Polož vánoční pudink v parník, přikryje a nechá se pára pryč 2 1 hodiny. Budete se muset kontrolovat vodu čas od času a možná to nahoře trochu.
Chcete-li sloužit, odstraňte nákyp z parník a sundej obalu. Snímek paletu nůž všechny kolem pudinku, potom zase na to "na vyhřívané desce. Místo dostatečně velký výhonek z Holly na vrcholu. Nyní teplé jedna plná sběračka brandy přes přímé teplo, a jakmile je horký brandy požádat někoho, aby světlo na to. Místo v pánvi, která je nyní jemně plamenem, na horní straně puding - ale ne více než lít to, dokud se nedostanete do tabulky. Pokud tak učiníte, se pomalu vyleješ na puding, stranách a všech, a dívat se do ohně, že fandí ze sestavených společností! Když oba plameny a fandí uhynulo dolů, které slouží pudink s omáčkou z rumu, brandy nebo rum, nebo máslo.
Pokud chcete, aby se jednotlivé vánoční dárky pro pudinky, toto množství činí osm 6 oz (175 g) malých kovových pudink povodí. Pára je za 3 hodiny, poté znovu-pára za 1 hodinu. Vypadají pěkně zabalené v papíru a silikonové mušelín a vázané přitažlivých s luky a štítky.
Tento recept je převzat z Delia Smith Vánoce.
.
.
Tak do toho radeji nejdu :)))
13.08.2012 11:29:43 | zamotán v nedospělosti
nemáte dost kol nebo máte malou kuchyň? :o)
13.08.2012 12:13:18 | hanele m.
Kola se nám nikdy nedostávat..mít málo.. něco asi nebýt sklad ležet v počtu:-D:-D
Ale hlavně vařím výborný Dr. etkr Děti radují dojídají nenechají
13.08.2012 13:05:03 | zamotán v nedospělosti
nikdy znovu-krásně teplo, zabalené ve fólii, v troubě na další den?!
to nechápu teda :oD
13.08.2012 13:15:55 | hanele m.
chtěl bych vidět, jak podle toho receptu kuchtí Krabica.
13.08.2012 12:41:33 | CCGREE
mně by udělalo radost vidět podle toho kuchtit kohokoli :o)
13.08.2012 13:16:31 | hanele m.
pizza je přežitek, sežeň někde ingredience, zkusíme:D
13.08.2012 13:30:08 | CCGREE
Pizzu budu bránit zuby nehty kopyta rohy .. cokoli
13.08.2012 13:41:26 | zamotán v nedospělosti
my proti pizze nic, jen se chystají kuchařské orgie, tak že by byla změna menu :o)
13.08.2012 13:50:20 | hanele m.
to nedokážu, tyhle ingredience jsou masakr - a ani nemám povodí, parník a dost kol :oD
13.08.2012 13:40:12 | hanele m.
to je recept fakt tak pro američany, kde prostý čech veme povodí a parník, že. Délia je prostá léto:D
13.08.2012 14:18:04 | CCGREE
:DD
"bude znovu-krásně teplo, zabalené ve fólii, v troubě na další den"
tak to beru
13.02.2009 19:28:00 | drsnosrstej kokršpaněl
Já to četla už trochu v předstihu a myslela jsem, že spadnu smíchy pod stůl. Až žijí všechny překladače... :)))) a roboti píšou NaSA, tak kdoví, jaký vesmírný program je v záloze.
22.12.2008 15:56:00 | Triffid Kolbe
no ale to by pak byl vážný a seriózní recept a to sem nechtěla - já chtěla aby se lidi zasmáli... v tom bláznění :o)
21.12.2008 21:33:00 | hanele m.
Hmmm...chybí tomu už jen žabí chlup a slina belhajícího dinosaura a je z toho "kuře a lá bažant s joprovou omáčkou v jogurtu s Karí" :-)
PS: Doporučuju zůstat u kapra i větším dobrodruhům, "lepší v krku kost, než být po*****ý dost" :-)
21.12.2008 16:59:00 | Mladý pán P.
Hrůza mně jímá,když by to někdo po mně chtěl-Odkud začít-nejlíp dát se na útěk před takovou pohromou.
A příště raděj něco od masa. Dik!
21.12.2008 00:35:00 | s.e.n
já miluju brambory
však nepojedu na hory
kvůli nim a mléku
a raděj suchou veku
než spařit pudink prapodivný...
nešlo o nic - jen o úsměv vlídný
:o)
20.12.2008 22:01:00 | hanele m.