Umírání
*
Poslední chceš splnit přání,
když k prahu vchází umírání
a zázraky už nejsou k mání,
kněze voláš k požehnání;
prožíváš chvíle bez radosti,
přemýšlíš možná o hravosti,
když umírá ti malé kotě
a když pes, tak o věrnosti
a zase třeba o nuzotě
a nebo ztrátě blahobytu,
když odchází ti dojná kráva
a pláčeš sám a tiše vskrytu,
když držíš dětskou hlavu v dlaních
– to už je, pane, silná káva,
když dítě tvé svět opouští,
snadno se v nouzi odpouští,
to těžko chodíš, jíš i spíš...
O čem teď zrovna přemýšlíš?
*
*
Přečteno 333x
Tipy 19
Poslední tipující: tato22, jedam, Holis, NikitaNikaT., Filková, Bíša, jita.1965, Kapka, 6thSun, enigman, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)