Noc s Mefistofelem
Noc s Mefistofelem
Skryje se v hedvábí
okenních závěsů,
slovy mne přivábí;
chladem se zatřesu.
Vítr zaskučí,
lampa zabliká;
už mne má v područí,
ve lžích mne zamyká.
/Mefistofeles../
Na zdi mihne se stín
mých skutků dávných;
se soumrakem padl i splín
a ozval se mrazivý smích.
Hrudník mi obmyká
osidly ďábelskými,
mysl mi zaříká
formulemi čarovnými.
Není vše ztraceno?
Že mít vše je klíč?
Má duše barvená načerno
zmizí a bude pryč..?
/jen nakrátko…/
..stejně jako Mefistofelova návštěva...
Přečteno 346x
Tipy 10
Poslední tipující: Isobel, saddova, Holis, Bíša, NikitaNikaT., 6thSun
Komentáře (2)
Komentujících (2)