Pohroma
Pokouší tráva život znát,
dýchá v ní bělá rosa rána.
Dokáže hvězda druhé se ptát,
kdo jsi?Ty dosud nepoznána.
Odpověď snaží úsměv krást,
možná postačí krapet změna.
Bude-li duše tělem mást,
vyroste opět žuly stěna.
Není-li slovo v ústech dar,
marně se snaží tváře dýchat.
Mění kdo sochu z kůže tvar,
netřeba kámen lomu týrat.
Usadil očím z víček prach,
tězko se pohled s cizím míchá.
Mířená střela na růž pach,
zbude jen obraz z rámem ticha.
Netřeba rozdíl v cíli znát,
nejsou-li květy cítit ránem.
Bude-li noc dřív slunce zvát,
obklopí nás a bude pánem.
Přečteno 288x
Tipy 9
Poslední tipující: Květka Š., NikitaNikaT., Quigleika, Filková, WAYWARD, labuť
Komentáře (7)
Komentujících (5)