Až ...
Anotace: Napsáno v létě 08, jako odpověď redaktorovi místních novin na otázku, proč jsem se pustil do stavby perpetua mobile.
.
Až stanu se dědkem kulhavým,
až jen ve snech svých se budu smát,
až zděsí mě druhé pohlaví,
mně nezbude než si přát:
Chtěl bych být jinoch plný síly,
a stále míti plný pytel,
prachů, lásky i krásné víly,
nebýt ten, co mu visel.
Na nohy sice kulhat mohu,
však rozum mi snad běží tryskem,
a ženský nechci, díky Bohu,
můj sen je stát se bleskem.
Co pohání mě žitím směle,
a duši plní něžnou krásou?
Mé představy a vize velké,
převáží nad každou ztrátou.
Pozn.: To perpetuum se stále ještě netočí, ale jednou bude! A to se pak budete divit!
Přečteno 320x
Tipy 16
Poslední tipující: bejbyyyy, Lorraine, carodejka, labuť, Iva Borecká, Bíša, LucQa, Mbonita, B.a.r.b.a.r, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)