Žabka ve městě
Anotace: - pro naši nejmenší.
Sbírka:
Básničky
Přes palouček žabka skáče
- k cirkusu se dám!
Doma pro ni máma pláče
- neodcházej nám.
Ale žabka nedá na to,
pokračuje v cestě,
přeskakuje louže, bláto,
až se octne v městě.
Žabička se polekala,
to je rámusu,
a jen stěží doskákala
před vchod cirkusu.
Co tady chceš, žábo malá,
měla byses stydět,
za slávou jsi přiskákala,
je tě sotva vidět!
Máme tady velké čápy,
hned tě slupnou hravě,
nebo had tě může lapit,
tak se schovej v trávě!
Pryč se od ní otočili,
je jí do pláče,
vůbec se s ní nebavili,
kam teď poskáče?
Žabička se rozplakala,
co se to jen děje?
To jsem tedy nečekala,
každý se mi směje.
Otáčí se zády k městu,
nevěříte tomu?
Rychle hledá svoji cestu
a pospíchá domů.
Nejlépe je u rybníka,
jak tam všechno voní!
Víckrát žabka neutíká,
město není pro ni.
Přečteno 474x
Tipy 23
Poslední tipující: breberkar, Lorraine, Jenda P., Nimo, Agniezka, NikitaNikaT., jedam, toužím.jít.dál, devcatko z jetele, b.e.j.b.y.y.y.y, ...
Komentáře (9)
Komentujících (7)