Anotace: možná trochu cukrovatě zimní a zbytečně strnulá.. uaa.. strnule zbytečná...
Sbírka: Lehce neveselý přístavní věci, Lehce neveselý přístavní věci,
Nevidím nic křečovitého v tramvajovém mizení stejně, jako metafora s uschlým vlčím mákem mi připadne dost výmluvná. To,že se melancholikovi nezdá,to je třeba připsat jeho věku.Myslím, že až dospěje pochopí, v čem tkví kouzlo metafor...
10.01.2009 21:04:00 | Těšínský
Báseň má pro mě jistý nádech myšlenky, je nevšední a čtivá... to je dobře.
04.01.2009 19:55:00 | NikitaNikaT.
tramvajově mizím, to mi přijde lehce křečovité.. to už je snad lepší i obyčejné odjíždění tramvají;)
ten uschlý vlčí mák je v kontextu takový neuvěřitelný (kde by ho subjekt vzal /nehledě na to že před uschnutím opadají/, a byla-li by to metafora, tak čeho?) .. tedy neuvěřitelný až přidaný pro efekt, co v atmosféře města moc nefunguje. vlčí mák spíš evokuje pláně apod.
naopak líbí se mi coby obraz uniforma starého světa a v první části i členění textu
04.01.2009 12:51:00 | melancholik