Pane Bože, pomoz nám!
*
Před léty jel do ciziny,
teď se v dveřích mihl stín,
život vážně chci už jiný,
bez přeludů, bez vidin.
Dávno tomu, co mi slíbil,
že se vrátí ke mně zas,
ve spěchu mě nepolíbil,
jak o závod hnal ho čas.
K očím syčák ryje vrásky,
těžko žíti bez muže,
v samotě je málo lásky,
kdo nám k sobě pomůže?
Bože, vyslyš prosby skromné,
jenom tebe už u mám,
naší cestě krkolomné
požehnej a pomoz nám.
Zkrať dlouhý čas, Pane Bože,
pohni Zemí, otoč svět,
ať můžu stlát jeho lože,
ať je tu co nevidět!
*
*
Přečteno 378x
Tipy 23
Poslední tipující: jita.1965, Holis, Marfuša, Kapka, Petbab, NikitaNikaT., Psavec, jedam, Květka Š., Bíša, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)