Óda o vínu
Vínečko
červené,
bíle,
modré,
i jiné.
Chutná
sladce,
jemně nasládle.
Na jazyku rozpustné.
Chutná dlouho poté.
Nápoj
jazzmanů,
bluesmanů,
studentů,
důchodců.
Dostanete jej
krabicové,
skleněné.
Od číšnice pěkné.
Od tajemného muže.
To je to víno
omamné,
příjemné,
cenově dostupné.
Má v sobě elegantno.
Jeho skleniček pár,
když oslavuje pár.
Když je Silvestr za pár,
když někdo slaví, jak je stár.
Víno nikdy
nezklame,
neopije,
nezblbne,
neuteče.
Proto ta óda,
o nápoji šlechticů.
Žádných opilců,
víno je lahoda.
Přečteno 406x
Tipy 3
Poslední tipující: Mademoiselle Drea, Kapka
Komentáře (4)
Komentujících (4)