Korzár ve výslužbě
Anotace: Piráti existují dodnes, korzárské řemeslo prý dávno zaniklo. Pracovali stejným způsobem jako piráti, jenže s pověřením své vlády. Nemyslím, že je to řemeslo mrtvé, některá jsou mu podobná.
Vyhaslo v krbu
jen louče hoří
tiše se kaje
pán sedmi moří
Pán stovek veslic
pán mnoha válek
ten, který stal se
postrachem dálek
Dnes sám je v noci,
bez potěšení
dnes prosí do tmy
o rozhřešení
Tam na dně leží
všechny ty lodě
jimž zkřížil cestu
po slané vodě
Duše všech mrtvých,
jež stáhly dolů,
přiráží v bouři
k starému molu
Po schodech k domu
tiše se derou
za zvuku hromů
za kliku berou
V sále pak v kruhu
tribunál sedí
na svého vraha
beze slov hledí
Pohledy soudí
starého pána,
jenž padá k zemi
vyčerpán zrána
Proti své vůli
však při vědomí –
odsouzen k trestu
žít se svědomím
Přečteno 504x
Tipy 48
Poslední tipující: TetaKazi, Juraj Hrom, Lea Aura, ziriant, slečna Nefertiti, Tacca, Lorraine, Kapka, Mario de Janiero, zvířenka, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)