uspávanka
S pohádkou omšelou usínáš z večera
netrap se, nezoufej,to noc za tě udělá
nabídne měsíci tvoji hrst trápení
a taky hvězdici na dlani soužení
poklidně ulehni,nasluchej tiše
jak ptáci v trvách zmlkají a dni dohořívá svíce
spi,spi sladkým tónem černé klaviatury
spi,spi blíže hvězdám z mléčné dráhy
spi,jsou ve snách skryti andělé
a čísi cizí hlas
spi,co dnešek si předsevzal
zítřek spřádá zas...
Komentáře (0)