Venuše
Je tak krásná, Venuše spící.
Dám jí polibek na sešlou líci.
Počítám vrásky, ty stopy času,
stopy, jež pošlapaly jí krásu.
V prošedlých vlasech má ruka hladí.
Zestárla bohyně, ztratila mládí.
Zrozena v perleti pod štětcem malíře,
stvořena z hlíny dávného hrnčíře,
na nebi součást hvězdného roje.
Pro mě jsi jediná, maminko moje.
Komentáře (5)
Komentujících (4)