Rozprávka
dvíhala zrak do nebies
a dívala sa
ako sa mestom spúšťa letný nemý dážď
pršalo
jedna kvapka skĺzla na jej tvár
pohladila líce
a vráví:
dievča,
prečo kráčaš mestom sama?
-neviem kvapka-
prečo smutným pohľadom mínaš ľudí?
-neviem-
a prečo ti tečú slzy z očí?
-ja neviem-
kvapka chvíľu mlčala
a znova pohladila dievčinu po líci
-nebuď smutná
ja viem čo ťa trápi-
ako to vieš?
-vidím ťa z oblohy každý jeden deň
či prší či nie-
-smútiš za láskou vzdialenou
za niekym koho nemožeš mať-
dievča skláňa mĺčky zrak k zemy
-vidím aj tvojho milého-..
dievča sa pozrelo na kvapku
ako sa má?
-tiež je smutný,ako ty-
prečo nemožeme byť spolu?
odpovedz prosím
kvapka sa usmiala a vraví:
-pre túto chvíľu nie-
a usmiala sa znova..
prečo sa smeješ keď mne slzy tečú?
-nesmejem ale usmievam sa
usmej sa aj ty-
nemožem
-ale možeš-
prečo?
-pre túto chvíľu tvoj milý nemože byť s tebou
ale čas všetko spraví,a raz budete spolu,uvidíš-
kiež by si mala pravdu kvapka
kvapka? kam si zmizla? si tu? haló?
ale kvapka zmizla v záblesku noci
+
+
+
+
+
+
o pár rokov neskor..
dievča s milým už kráčali ruka v ruke vedla seba,tým istým mestom kde kedysi stretla kvapku
dievčina sa pozastavila a vraví:
mala prvavdu.
-kto? o akej pravde hovoríš?-
ale nikto,poďme už domov
tak poď,ideme
dievča sa ešte obzrelo posledný krát na to miesto
a tiško zašepkalo aby chlapec nič nepočul:
ďakujem,kvapka
zrazu sa spustil jemný dážď a dievča vedelo že kvapka ju počula
no tak už poď lebo zmokneme
-veď už idem- odpovedalo dievča..
a stratili sa v dave ľudí..
vraj su spolu do dnes,
šťastne zamilovaný
tak teda................
NECH ŽIJE LÁSKA
Přečteno 293x
Tipy 12
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Churry, fab four, 6thSun, V.N.Losinský, páááááááá
Komentáře (2)
Komentujících (2)