Potírač neřesti
Přihodil otep
na hranici,
kde upálili
hanebnici,
která prý s ďáblem
obcovala,
pod křížem nahá
tancovala
Když spalovali
její kmotru,
horlivě sloužíc
moci lotrů
souseda udal
bez váhání,
že přistihl jej
při rouhání
Pak dle návodu
inkvizice
pošpinil matku,
otce, strýce…
A když ti všichni
uhořeli,
sám stal se hlavním
podezřelým
tak bez ohledu
na zásluhy
jej zavěsili
na popruhy
Tam přiznal se, že
on je ďáblem,
co šířil neřest
celým krajem
pln hrůzy, strachu,
překvapení
poznal, co je smrt
upálením
… a v protokolu
podtrženo:
vše k dobrým mravům
navráceno
Přečteno 494x
Tipy 45
Poslední tipující: TetaKazi, janewe, ziriant, bejbyyyy, Lea Aura, Juraj Hrom, Házté, Vlk v rouše, prostěholka, slečna Nefertiti, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)