o pohádkách...
jsou pohádkové bytosti
i strašlivé kreatury
výplody divoké mysli
nebo jen památka
na temný dávnověk?
co třeba namátkou
takoví draci...
jak je možné
že je znají všude na světě?
dokonce i u nás
máme Brněnského draka
visícího na radnici..
/a přitom je to krokodýl nilský.../
podroušený mladík viděl vílu
jak tanečním krokem
našlapuje po kapkách rosy...
/a přitom jen Anička za rozbřesku jetelinu kosí.../
ježibaba na koštěti
se mihla prostorem
do dveří buší čarodějnice
a děti strašíme polednicí...
/a přitom ta první byla tchýně
druhá jakoby z oka vypadla sousedce
a třetí mi silně připomíná domovnici.../
ještěři,teropodi
malý král bazilišek
podivná latimerie
i tuatara neboli hatérie...
báchorky,pověsti
bájeslovná mytologie
ať žijí lidé pohádky
a nezkrotná fantazie...
Přečteno 383x
Tipy 32
Poslední tipující: Bíša, Holis, střelkyně1, Helena Sládková, okapovaroura, Quigleika, Triffid Kolbe, Pokusný králík s melounovou náplní, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)