Dokud nás nerozdělí
*
Bez ostychu, bez nesnází
jak v svatyni k tobě vcházím,
opatrně mačkám kliku,
zahlédnu tě skoro vmžiku,
netušíš, že znenadání
přijdu sama bez pozvání,
radostí se chvěju celá
z přítomnosti tvého těla;
překvapení ve tvé tváři
je ti znát a v očích záři
dokážeš jen stěží skrýt,
ta však může způsobit
zážeh jisker v mojí duši,
ještě nevíš, sotva tušíš,
že jiskřičky potají
na tvůj oheň čekají.
Až zapálíš, neutíkej,
"mám tě rád" mi tiše říkej,
budu tvá a ty jen můj,
jako stín vždy při mně stůj;
v lásce, v práci, strastech, bolu
i v radosti budem spolu
na každý čas, život celý,
dokud nás smrt nerozdělí.
*
*
Přečteno 366x
Tipy 17
Poslední tipující: recht, zzlatý, V.N.Losinský, Holis, Kapka, Květka Š., enigman, Petbab, NikitaNikaT., Psavec, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)