Rubínový náhrdelník
Anotace: Opět vyjádření jedné z šílených myšlenek, která se mi usadila v hlavě. Není to nic světoborného, ale přesto - aspoň a pokus... Ehm, a taky si nejsem jistá, jestli má rubín opravdu takovou barvu, ale snad je aspoň červený...
Rubínový náhrdelník Tvůj krk zdobí
Drahý je - snad příliš - ta krása bere dech
Nad leskem té nápadné ozdoby
I sama Smrt vydala užaslý vzdech
Bledá, chladná kůže
Doplňuje jej skvěle
A vlasy barvy tuže
Tmavé jak noc uzamčená v cele
Rubíny však těžknou
Zlato ti už hrdlo stahuje
Čekáš až se Tě dotknou
Prsty, co Smrt natahuje
Nádech, výdech, nádech - sýpavý
Před časem to tak nebývalo
Teď v zrcadle zříš jen obličej sinalý
Na nějž se dříve slunce usmívalo
Výdech, nádech, výdech...
... a už nic
Prosíš o nový dech
Už ale nepřijde, nikdy víc
Náhrdelník se zvětšuje a těžkne
Na zem padají dva zkrvavené nože
A venku ptáci začnou zpívat teskně
Když za cizincem tiše klapnou dveře
Přečteno 726x
Tipy 4
Poslední tipující: Sýkorka07, Agniezka, Denael, Fiserka
Komentáře (3)
Komentujících (3)