Anotace: Kdysi jsem to napsal...prostě na Jižní Moravě...
Na Jižní Moravě.
To bílé víno je uděláno z červených hroznů
rozplývá se na jazyku dříve
než stačím zachytit jeho tajemství
nočního společenství
když spí i silnice
a nikdo se neptá
kolik za litr
jako by snad někdo mohl tušit
proč je třeba bílé z červeného
některý člověk z husí kůže
a jiný z koupelny napuštěné šampaňským...