Píseň Lorelei
Anotace: kterou zpívala na skále plavcům, kteří se nechali zvábit
Sám sobě chystáš záhubu
když hledáš spočinutí
Ještě nenastal tvůj čas
v dohledu není konec pouti
Když vábí tě tak můj, ach, hlas
- to tvoje srdce píseň pěje
Já nelákám tě do záhuby, věř
to je tvá vlastní píseň beznaděje
Snad umlčet chceš vlastní hlas?
Pod jazykem mince Cháronova
Na slunci se třpytí zlatý pás
Jak Fénix zrodíš se zas znova
Pro sladkou píseň zlomit meč -
to není úděl bojovníka
Otěže z rukou nikdy nepouští
Z boje se přece neutíká
Čas žene se jak spřežení
V minulosti se již zítřek otvírá
Vše rychle mění se a nemění
Kdo včera zrodil se, dnes umírá
Často po ostří jdem, nad propastí
a špatně známe sami sebe
Až na dřeň prožít lásky, strasti…
Pak jedna píseň otevře ti nebe
Přečteno 513x
Tipy 15
Poslední tipující: Skalsky Pavel, Holis, Fiserka, Psavec, enigman, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, fab four, Káňátko, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)