Sektářská...
kdesi nad Zemí
tajných společenství
zmítanou v nepokojích
karavana divokých husí letí
a pod povrchem
ve spleti chodeb
na jednom místě
dvě postavy v kápích…
žena jemných mravů
ze šlechtického rodu
s alabastrovou pletí
v ohnivých vlasech
zelení hadi vpletení...
a
muž hrubých rysů
neznámého původu
obestřen tmou
s divokou hřívou...
jiskření...
odkládají šat
a v sudu osudů
osvícení krystaly zirkonů
ponoření
v opalizující jantarové lázni
chutí a vůní...
prchavá krása
drobných bublinek
mimo sektor myšlenek
deroucí se
na povrch
všemi směry
prostorem k vykoupení….
prokletí milenci
z neviditelné říše
mající vlastní cesty
co na chvíli upíjí
vína z jedné číše
v sektu
spolu vykoupaní…
/p.s.značka šampaňského Cristal Cuvée Prestige 99/
Přečteno 358x
Tipy 31
Poslední tipující: zvířenka, Bíša, saralara, Veselý Drak, maena, drsnosrstej kokršpaněl, Iva Borecká, labuť, Holis, Triffid Kolbe, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)