Píseň o neprobuzení
Čekal jsem
že smrt po kadidle voní
všude však cítil jsem jasmín.
Čekal jsem
že zvony v mollu zvoní
vesmír chvěl se však zvukem jasným!
Ležel jsem
a poslouchal to chvění
a trochu snil jsem o probuzení
Ležel jsem
a věci nechal být
to sladké chvění chtěl jsem uchopit.
Slyšel jsem
jak nad hlavou mi šumí
perutěmi snad tisíc ptáků
Viděl jsem
jak v tu chvíli se mění
v moře rosa spadlá z oblaků.
Viděl jsem
jak svatí zuby cení
a do vlasů mi teplý vítr vál
slyšel jsem
pět o neprobuzení
na flétnu z kosti divný stařec hrál...
Přečteno 537x
Tipy 37
Poslední tipující: spare, Churry, Indigo, Stoneman, Zweiblumen, Iva Borecká, Dota Slunská, 6thSun, kikis, abcabcabc, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)